Over ons

Van Mens tot mens, een aanpak die werkt

Mirjam Wouters – van Tilburg momenteel wonende in Best is van september 1999 tot en met juli 2001 als onderwijskundige werkzaam geweest in Bembeke. Zij werd uitgezonden door VSO, een organisatie die beroepskrachten uitzendt om in ontwikkelingslanden te gaan werken tegen het plaatselijk salaris.Haar standplaats werd het Teacher Trainings College in Bembeke met als doel leerkrachten op te leiden voor het basisonderwijs. Ook stagebegeleiding was daar onderdeel van.

Tijdens haar verblijf heeft ze gezien dat structurele hulp zeer welkom zou zijn. Malawi is een vriendelijk land, politiek rustig maar zeer arm. De levensverwachting is 62 jaar. Meer dan 60% verdient minder dan 1 dollar per dag.

Via acties van verschillende aard in Haaren en wijde omgeving werd en wordt geld ingezameld. Inmiddels heeft Stichting MiM een aantal vaste donateurs: particulieren, maar ook scholen, verenigingen, stichtingen en fondsen die voor de nodige financiële middelen zorgen.

Algemene informatie

Mirjam in Malawi kwam tot stand op 18 januari 2000 en werd ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 171200990.
De stichting heeft de ANBI-status, met als fiscaal nummer (of RSIN) 8084.57.792, wat inhoud dat giften aan de MiM aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Klik hier voor het formulier over onze ANBI-status.

De stichting is een particulier initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers die zich hiervoor zonder enige vorm van beloning inzetten. Dit houdt in dat alle giften ingezet worden waarvoor ze bedoeld zijn

Bestuur

Mirjam Wouters-v. Tilburg, voorzitter
Wil van de Langenberg, penningmeester
Corry v. Tilburg, secretaris.
Sandra Hoefnagels – van Zeijl, tweede secretaris
Marjan van Ooij, bestuurslid

Beloningsbeleid: De bestuursleden (en de overige vrijwilligers) ontvangen geen beloning voor hun diensten.

Met medewerking van

Ans van de Langenberg
Jelle Wouters
Maria van Zeijl
Lonneke Tas
Chris Pronk
Cecile Klijn
Maarten Verboven

Doneren & informatie

Uw kunt uw gift storten op rekeningnummer NL98RABO0121119572 ter name van “Stichting Mirjam in Malawi”

Informatie te verkrijgen via het secretariaat: info@stichting-mim.nl