Demo

Over ons

Mirjam Wouters - van Tilburg momenteel wonende in Best is van september 1999 tot en met juli 2001 als onderwijskundige werkzaam geweest in Bembeke. Zij werd uitgezonden door VSO, een organisatie die beroepskrachten uitzendt om in ontwikkelingslanden te gaan werken tegen het plaatselijk salaris.Haar standplaats werd het Teacher Trainings College in Bembeke met als doel leerkrachten op te leiden voor het basisonderwijs. Ook stagebegeleiding was daar onderdeel van.

Tijdens haar verblijf heeft ze gezien dat structurele hulp zeer welkom zou zijn. Malawi is een vriendelijk land, politiek rustig maar zeer arm. De levensverwachting is 62 jaar. Meer dan 60% verdient minder dan 1 dollar per dag.

Mirjam Wouters - Van Tilburg die les geeft in Malawi

Via acties van verschillende aard in Haaren en wijde omgeving werd en wordt geld ingezameld. Inmiddels heeft Stichting MiM een aantal vaste donateurs: particulieren, maar ook scholen, verenigingen, stichtingen en fondsen die voor de nodige financiële middelen zorgen.

Algemene informatie

Mirjam in Malawi kwam tot stand op 18 januari 2000 en werd ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 171200990.
De stichting heeft de ANBI-status, met als fiscaal nummer 8084.57.792, wat inhoud dat giften aan de MiM aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

De stichting is een particulier initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers die zich hiervoor zonder enige vorm van beloning inzetten. Dit houdt in dat alle giften ingezet worden waarvoor ze bedoeld zijn.

Klik hier voor de statuten van Stichting MiM
Klik hier voor het beleidsplan van Stichting MiM
Klik hier voor de inschrijving bij de KVK.

Bestuur

Mirjam Wouters-v. Tilburg, voorzitter
Wil van de Langenberg, penningmeester
Corry v. Tilburg, secretaris.
Sandra Hoefnagels - van Zeijl, tweede secretaris
Marjan van Ooij, bestuurslid

Met medewerking van:

Ans van de Langenberg
Jelle Wouters
Maria van Zeijl
Lonneke Tas
Chris Pronk
Cecile Klijn
Maarten Verboven

IN DANKBARE HERINNERING AAN PIM VAN ELSDINGEN. 

De initiatiefnemer en medeoprichter van Stichting mirjam in Malawi is overleden.

Onze zeer gewaardeerde ere-voorzitter Pim van Elsdingen is op 15 juli 2021 in de leeftijd van 92 jaar overleden.

Toen Mirjam in 1999 voor twee jaar naar Malawi vertrok, was dat voor Pim de aanleiding om te gaan zoeken naar manieren om haar werk met de mensen daar, te ondersteunen. Dat resulteerde in de oprichting van de Stichting Mirjam in Malawi in januari 2000. Zijn onuitputtelijke inzet  en warme betrokkenheid bij zowel de gemeenschap van het dorp Haaren, als bij de inwoners van Bembeke, Malawi, bracht vele mensen samen in beweging. Hierdoor hebben we in de 21 jaar die we inmiddels bestaan, een groot verschil in positieve zin kunnen maken in vele mensenlevens.

Wij wensen de naasten van Pim veel sterkte toe bij dit verlies

-----

Helaas hebben we op 23 maart 2021 afscheid moeten nemen van een van onze vrijwilligers, Wim van Zeijl. Hij is op 80 jarige leeftijd overleden. Hij heeft zich samen met zijn vrouw Maria heel vaak ingezet op braderieën en jaarmarkten waar MiM met een kraam stond.

Wij danken hem voor zijn grote inzet en wensen Maria heel veel sterkte toe.

U KUNT UW GIFT STORTEN OP
Rekeningnummer NL98RABO0121119572 Rabo Haaren
t.n.v. Stichting "Mirjam in Malawi".

Informatie te verkrijgen via het secretariaat: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Adres:
Stichting MiM
Reitselaan 73
5076 CB Haaren
Tel. 0411 62 17 82

 
porn porn

Neem contact met ons op

Per mail

Mail ons via info@stichting-mim.nl

Per post

Ons adres is: Reitselaan 73, 5076 CB Haaren

Per telefoon

Ons telefoonnummer is: 0411-621782

Rekeningnummer

Ons rekeningnummer is NL98RABO0121119572 t.n.v Stichting Mirjam in Malawi, te Haaren.